nanonews-20251101-103408

تلویزیون اینترنتی کشاورزپلاس: یکی از غرفه‌های پرمراجعه سالن خلیج فارس در نخستین روز برگزاری شانزدهمین نمایشگاه بین‌المللی فناوری نانو، غرفه شرکت «پردیس زراعت اطلس» است؛ شرکتی که با معرفی نسل تازه‌ای از کودهای کشاورزی مبتنی بر فناوری نانو، توجه فعالان بخش کشاورزی، پژوهشگران و بازدیدکنندگان عمومی را به خود جلب کرده است. محصولات این شرکت با بهره‌گیری از پوشش‌های نانویی نوآورانه، به افزایش ماندگاری مواد مغذی در خاک، کاهش آلودگی منابع آب و بهینه‌سازی مصرف کود کمک می‌کنند.

کود اوره آهسته‌رهش؛ گامی نو در کشاورزی پایدار

یکی از محصولات شاخص این شرکت، کود اوره آهسته‌رهش با نام تجاری «سوراس» است که با فناوری پوشش پلیمری زیست‌تخریب‌پذیر تولید شده است. این پوشش نانویی، زمان انحلال اوره را تا حدود ۴۰ روز افزایش می‌دهد و بدین‌ترتیب، نیتروژن را به‌صورت تدریجی در اختیار گیاه قرار می‌دهد.
در نتیجه، جذب نیتروژن در طول دوره رشد افزایش یافته و از اتلاف آن از طریق شست‌وشو، تبخیر یا نیتروژن‌زدایی جلوگیری می‌شود.

از دیگر مزایای این محصول می‌توان به پایداری نیتروژن در خاک، جلوگیری از سوختگی گیاه، ایمنی مصرف همراه با بذر، صرفه‌جویی اقتصادی، کاهش هزینه‌های حمل‌ونقل و نیروی کار اشاره کرد. علاوه بر این، استفاده از پوشش‌های پلیمری زیست‌تخریب‌پذیر، این کود را به گزینه‌ای دوستدار محیط‌زیست برای کشاورزی مدرن تبدیل کرده است.

«اوراس»؛ جایگزین نانویی برای کنجاله سویا در تغذیه دام

دومین محصول برجسته شرکت، کود نانویی «اوراس» است که به‌عنوان منبع پروتئینی جایگزین کنجاله سویا در جیره غذایی دام معرفی شده است. در شرایطی که تأمین سویا در کشور با محدودیت‌های ارزی و نوسانات قیمتی مواجه است، اوراس می‌تواند بخشی از این نیاز را با هزینه کمتر و کارایی بالاتر برطرف کند.

این محصول با بهره‌گیری از فناوری آهسته‌رهش، به‌گونه‌ای طراحی شده که فرآیند آزادسازی اوره در شکمبه دام طی حدود ۸ ساعت انجام گیرد. این ویژگی باعث می‌شود نیتروژن به‌آرامی آزاد شود و بازده تغذیه‌ای افزایش یابد؛ در حالی‌که در اوره معمولی این فرآیند تنها در چند دقیقه رخ می‌دهد.

طبق گزارش شرکت، میزان مصرف اوراس حدود یک‌پنجم کنجاله سویا است، در حالی که میزان تأمین پروتئین آن معادل سویا بوده و از نظر اقتصادی نیز مقرون‌به‌صرفه‌تر است. این ویژگی‌ها، اوراس را به محصولی استراتژیک برای صنایع دامپروری کشور تبدیل کرده است.

لازم به ذکر است شانزدهمین نمایشگاه بین‌المللی فناوری نانو و میکرو «ایران نانو ۱۴۰۴» از ۱۱ تا ۱۴ آبان‌ماه امسال در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران، سالن خلیج فارس، برگزار می شود.

منبع: پایگاه  خبری ستاد فناوری نانو 

دیدگاه تان را بنویسید

 

پربازدیدترین ها