کشاورزی هوشمند در لبه تحول: داده، حکمرانی و نوآوری

سیاست‌های صنعتی کشور در حوزه مکانیزاسیون کشاورزی بررسی می‌شود

اندیشکده صنعت ماشین‌سازی پژوهشکده مطالعات فناوری، در ادامه سلسله‌نشست‌های تخصصی خود با تمرکز بر مکانیزاسیون کشاورزی، چهارمین نشست از این مجموعه را با محوریت «چالش‌های حکمرانی داده‌محور در کشاورزی و نقش کسب‌وکارهای نوآورانه» برگزار می‌کند.

harvester

اندیشکده صنعت ماشین‌سازی پژوهشکده مطالعات فناوری، در ادامه سلسله‌نشست‌های تخصصی خود با تمرکز بر مکانیزاسیون کشاورزی، چهارمین نشست از این مجموعه را با محوریت «چالش‌های حکمرانی داده‌محور در کشاورزی و نقش کسب‌وکارهای نوآورانه» برگزار می‌کند.

به گزارش تلویزیون اینترنتی کشاورزپلاس، این رویداد علمی که در روز دوشنبه ۱۳ مرداد 1404 خورشیدی، ساعت ۹ صبح به صورت مجازی برگزار خواهد شد، با حضور چهره‌هایی از بدنه دولتی، دانشگاهی و بخش خصوصی همراه است. ترکیب سخنرانان نشان می‌دهد که این نشست قرار است نقطه تلاقی دیدگاه‌های سیاست‌گذارانه، پژوهشی و نوآورانه باشد.

در حلقه نخست این رویداد، رضا اسدی‌فرد، رئیس اندیشکده صنعت ماشین‌سازی و دبیر نشست، با ارائه مقدمه‌ای سیاست‌محور، چارچوب بحث را روشن خواهد کرد. در ادامه، حسین آقاجانی، معاون سازمان فناوری اطلاعات ایران، از منظر داده و زیرساخت‌های اطلاعاتی به بحث ورود خواهد کرد.

در حلقه دوم، نمایندگان وزارت جهاد کشاورزی در این نشست از جمله کریم ذوالفقاری (رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون و صنایع کشاورزی) و  حسین آهنی (رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات)، به بیان چالش‌های حکمرانی و اجرایی در حوزه داده‌محور شدن کشاورزی می‌پردازند. اگرچه در این جمع نام ثریا نوید (مشاور وزیر و رئیس ستاد جوانان و نخبگان این وزارتخانه) نیز به چشم می‌خورد.

حلقه سوم به فعالان و متخصصان اکوسیستم نوآوری اختصاص دارد؛ محمدرضا رسولی (مجری پروژه تدوین سند حکمرانی داده)، محمدجواد مؤیدیان (کارشناس اقتصاد کشاورزی) دیدگاه‌های خود را درباره فرصت‌ها و موانع فعالیت استارتاپ‌ها در این عرصه ارائه خواهند داد.

اما در میان لیست مهمانان و سخنرانان این نشست، جای خالی نمایندگان تشکل‌های صنفی فعال در صنعت ماشین‌آلات کشاورزی، به‌ویژه انجمن ملی تولیدکنندگان ماشین‌آلات و ادوات کشاورزی (اتماک - ATMAK) به‌وضوح احساس می‌شود. غیبت حمیدرضا نامی رئیس هیئت‌مدیره این تشکل ملی در چنین نشست سیاست‌گذارانه‌ای یا علی عباس زاده دبیر این انجمن، آن هم در موضوعی مستقیم مرتبط با حوزه عمل اعضای انجمن «اتماک»، پرسش‌برانگیز است. در شرایطی که قرار است از سیاست‌گذاری تا اجرای داده‌محور شدن کشاورزی مورد بحث قرار گیرد، نادیده گرفتن نقش بازیگران اصلی صنف و صنعت، به‌ویژه نهادی چون "اتماک"، که به‌نوعی صدای تولیدکنندگان داخلی در این حوزه است، می‌تواند شکاف بین سیاست‌گذاران و بدنه اجرایی را بیش از پیش آشکار کند.

این نشست، فرصتی است تا به‌جای پرداختن صرف به فناوری، به لایه‌های پیچیده‌تر حکمرانی داده، تنظیم‌گری و تعامل میان دولت، بازار، جامعه علمی و بخش خصوصی توجه شود. شاید در نشست‌های آینده، مشارکت و حضور موثر تشکل‌های صنفی نیز به حلقه گفت‌وگو افزوده شود تا تصویر کامل‌تری از حکمرانی هوشمند در کشاورزی به دست آید.

 پژوهشکده مطالعات فناوری که اندیشکده صنعت ماشین‌سازی زیر مجموعه آن است، مجوز فعالیت خود را از شورای گسترش آموزش عالی دریافت کرده و در سال ۱۳۹۱ خورشیدی با مصوبه‌ی شورای عالی اداری به ریاست جمهوری انتقال یافته است.

علاقه‌مندان برای شرکت در این نشست می‌توانند از طریق سایت www.mi.tsir.ir ثبت‌نام نمایند.

97e894aa-85c7-4b74-a172-873bcf3bf988 (1)

دیدگاه تان را بنویسید

 

پربازدیدترین ها