هشدار انجمن روغن نباتی علیه سناریوی ارز ترکیبی برای واردات روغن/ خطایی استراتژیک

ارز ترکیبی منجر به افزایش قیمت، بدون رفع مشکلات ساختاری سیاست ارز ترجیحی خواهد شد

انجمن صنفی صنایع روغن نباتی در نامه‌ای به محمدرضا عارف معاون اول رئیس‌جمهوری، نسبت به اجرای احتمالی سیاست ارز ترکیبی در واردات روغن نباتی هشدار داد و آن را «خطای بزرگ استراتژیک» توصیف کرد.

 

4652642

به گزارش تلویزیون اینترنتی کشاورزپلاس، در نامه انجمن صنایع روغن نباتی به «محمدرضا عارف»  معاون اول رئیس جمهوری  تأکید شده است که اجرای سناریوی ارز ترکیبی ـ شامل تخصیص ۶۰ درصد ارز ترجیحی و ۴۰ درصد ارز توافقی برای روغن خام و تقسیم ۵۰/۵۰ برای روغن پالم ـ منجر به افزایش قیمت روغن خانوار از ۹۲۵ هزار ریال به حدود ۱.۲۵۰.۰۰۰ ریال خواهد شد، بدون آن‌که مشکلات ساختاری سیاست ارز ترجیحی برطرف شود.
به گفته این انجمن، در صورت حذف کامل ارز ترجیحی، هرچند قیمت روغن تا حدود ۱.۶۵۰.۰۰۰ ریال افزایش می‌یابد، اما این افزایش ۳۰۰ هزار ریالی ماهانه برای هر فرد (با فرض مصرف یک کیلوگرم در ماه) در مقابل مزایای متعدد حذف کامل ارز ترجیحی، قابل‌قبول و مدیریت‌پذیر خواهد بود.
در بخش دیگری از نامه، به پیامدهای منفی ارز ترکیبی اشاره شده که از جمله آنها می‌توان به افزایش ریسک تجاری به‌دلیل ابهام در نرخ ارز تخصیصی، بی‌ثباتی در قیمت‌گذاری، و تداوم یارانه‌های غیرهدفمند اشاره کرد. همچنین انجمن صنایع روغن نباتی هشدار داده است که تاخیر چندماهه در تخصیص ارز به واردکنندگان، باعث سردرگمی و نوسانات قیمتی در بازار می‌شود.
این انجمن صنفی معتقد است که اجرای ارز ترکیبی نه تنها مزایای ارز ترجیحی را ندارد، بلکه از مزایای حذف کامل آن نیز بی‌بهره است. در عوض، حذف یک‌مرحله‌ای ارز ترجیحی می‌تواند مزایایی از جمله کاهش مصرف بی‌رویه، جلوگیری از قاچاق، حذف یارانه‌های پنهان، صرفه‌جویی ارزی سالانه حدود ۵۰۰ میلیون دلار، و کمک ۸۰ هزار میلیارد تومانی به بودجه عمومی کشور را در پی داشته باشد.
انجمن صنفی صنایع روغن نباتی همچنین خطاب به محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی، خواستار حذف این سناریو از فرآیند تصمیم‌گیری شده و تأکید کرده است که تنها راهکار منطقی و مؤثر، حذف کامل و فوری ارز ترجیحی در بخش روغن نباتی است./ پایان پیام

گزارش ویدیویی این نشست خبری نیز به زودی در کشاورزپلاس منتشر خواهد شد.

دیدگاه تان را بنویسید

 

پربازدیدترین ها