از جشنواره انار تا نمایشگاه کشاورزی لرستان

ترویجِ دانش، پیوندِ بازار و کشاورز؛ لرستان آماده میزبانی از آینده سبز کشاورزی

زهرا امیری: جشنواره انار کوهدشت با پروژه ۱۵۰۰ هکتاری انارستان، و نمایشگاه کشاورزی لرستان، قرار است به صحنه‌ای برای نمایش تازه‌ترین فناوری‌ها، آموزش‌های کاربردی و تعامل مستقیم کشاورزان و فعالان این بخش تبدیل شود

زهرا امیری

در آستانه برگزاری دوازدهمین نمایشگاه تخصصی کشاورزی لرستان از ۵ تا ۸ آبان در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی خرم‌آباد، فضای بخش کشاورزی استان حال و هوای تازه‌ای پیدا کرده است.

دکتر «زهرا امیری»، مدیریت هماهنگی ترویج کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی استان لرستان، در گفت‌وگوی تلفنی با تلویزیون اینترنتی کشاورزپلاس از 2 محور مهم سخن می‌گوید: جشنواره انار کوهدشت با پروژه ۱۵۰۰ هکتاری انارستان، و نمایشگاه کشاورزی لرستان که قرار است به صحنه‌ای برای نمایش تازه‌ترین فناوری‌ها، آموزش‌های کاربردی و تعامل مستقیم کشاورزان و فعالان این بخش تبدیل شود.

انارستان ۱۵۰۰ هکتاری کوهدشت؛ الگویی از ترویج میدانی و برندسازی محلی

به گفته زهرا امیری، لرستان با ظرفیت بالای تولید محصولات باغی، به‌ویژه انار، در حال اجرای پروژه‌ای کم‌نظیر برای ایجاد انارستانی ۱۵۰۰ هکتاری در کوهدشت است.

او با اشاره به اهداف این طرح گفت: «توسعه مزارع متمرکز انار، بهره‌گیری از سیستم‌های نوین آبیاری و آموزش باغداران برای افزایش عملکرد و کاهش ضایعات از مهم‌ترین رویکردهای این پروژه است. این طرح نه‌تنها به بهبود کیفیت و کاهش هزینه‌های تولید کمک می‌کند، بلکه زمینه‌ساز برندسازی محصول انار کوهدشت در سطح ملی و صادراتی خواهد بود.»

وی افزود: «جشنواره انار فرصتی برای معرفی ظرفیت‌های منطقه، تبادل تجربه میان باغداران و آشنایی آنان با فناوری‌های نوین است. ترویج، در اینجا نقش پیوند‌دهنده میان دانش فنی، تجربه محلی و بازار را برعهده دارد.»

نمایشگاه کشاورزی لرستان؛ آوردگاه فناوری، آموزش و تعامل

امیری با اشاره به اهداف کلان برگزاری نمایشگاه کشاورزی گفت: «این نمایشگاه بستری جذاب برای معرفی فناوری‌های نوین، ارتقای بهره‌وری، تبادل تجربه و آشنایی کشاورزان با دستاوردهای علمی و نوآورانه است. در این رویداد شرکت‌های دانش‌بنیان، مراکز تحقیقاتی و مؤسسات آموزشی نیز حضور دارند تا پلی میان علم و عمل برقرار کنند.»

به گفته وی، مدیریت ترویج جهادکشاورزی استان لرستان با هماهنگی شرکت نمایشگاهی جام،  برنامه‌های   ویژه‌ای برای بازدیدکنندگان تدارک دیده است:

«در حاشیه نمایشگاه، کارگاه‌های آموزشی متعددی در زمینه‌های آبیاری تحت فشار، تغذیه گیاهی، کنترل آفات زیستی، کشاورزی حفاظتی و بسته‌بندی محصولات برگزار می‌شود. به شرکت‌کنندگان این کارگاه‌ها، گواهی مهارتی اعطاء خواهد شد تا انگیزه حضور و یادگیری بیشتر شود.»

۱۰۷ مکاتبه، ده‌ها کارگاه و یک هدف مشترک: توانمندسازی بهره‌برداران

 امیری در بخش دیگری از سخنان خود به عملکرد مدیریت هماهنگی  ترویج کشاورزی  اشاره کرد و گفت:

«در ماه‌های اخیر بیش از ۱۰۷ مکاتبه میان معاونت ترویج، مراکز شهرستانی، دانشگاه‌ها و تشکل‌های کشاورزی انجام شده تا برنامه‌های آموزشی و هماهنگی‌های لازم برای برگزاری نمایشگاه و جشنواره‌ها به‌صورت نظام‌مند پیش برود. هدف ما یک چیز است: تسهیل ارتباط دانش و مزرعه.»

وی افزود: « مدیریت هماهنگی ترویج لرستان در قالب شبکه‌ای از مروجین، کارشناسان و کشاورزان نمونه، تلاش دارد آموزش‌های کاربردی را به سطح مزرعه و دامداری برساند تا بهره‌برداران بتوانند در مسیر کشاورزی دانش‌بنیان گام بردارند.»

ترویج دانش، ترویج امید

مدیر هماهنگی ترویج سازمان جهاد کشاورزی لرستان در پایان از کشاورزان استان لرستان و استان‌های مناطق همجوار این استان  دعوت کرد در این نمایشگاه حضور فعال داشته باشند:

«این نمایشگاه فرصتی است برای دیدن، پرسیدن و یاد گرفتن. کشاورزان می‌توانند از نزدیک با فناوری‌های نو آشنا شوند، با شرکت‌های تولیدی و کارشناسان گفت‌وگو کنند و مسیر توسعه را با آگاهی بیشتری ادامه دهند. ما در مدیریت هماهنگی  ترویج آماده‌ایم تا هر گامی در مسیر یادگیری و پیشرفت را همراهی کنیم.»

 

دیدگاه تان را بنویسید

 

پربازدیدترین ها