نبرد دامداران نیوزیلندی برای نجات مراتع از جنگل‌کاری‌های کربنی

جمعیت گوسفندهای نیوزیلند از حدود ۷۰ میلیون رأس در دهه ۱۹۸۰ به ۲۳ میلیون رأس کاهش یافته

کشاورزان گوسفنددار نیوزیلندی در تلاش هستند تا مانع از تبدیل مراتع حاصلخیز به جنگل‌های کاج شوند؛ طرح‌هایی که در قالب سیاست‌های کربن‌زدایی دولت، یارانه دریافت می‌کنند و به‌سرعت در حال گسترش‌اند.

 
1000499416
 
به گزارش تلویزیون اینترنتی کشاورزپلاس از  AFP، کشاورزان گوسفنددار نیوزیلندی در تلاش هستند تا مانع از تبدیل مراتع حاصلخیز به جنگل‌های کاج شوند؛ طرح‌هایی که در قالب سیاست‌های کربن‌زدایی دولت، یارانه دریافت می‌کنند و به‌سرعت در حال گسترش‌اند.
در واکنش به گسترش سریع این طرح‌ها، دولت نیوزیلند در ماه دسامبر سال گذشته (۲۰۲۴) ممنوعیتی برای تبدیل اراضی جدید حاصلخیز به جنگل‌کاری اعلام کرد. با این حال، دامداران می‌گویند شرکت‌های جنگل‌کاری با نادیده گرفتن این دستور، همچنان به خرید زمین‌های کشاورزی برای تبدیل به جنگل‌های کاج ادامه می‌دهند.
کمپین «گوسفند ما را نجات دهید»
ماه گذشته، دامداران با راه‌اندازی کمپینی به نام «گوسفند ما را نجات دهید» خواستار توقف روند تبدیل مراتع به جنگل شدند. طبق آمار رسمی، جمعیت گوسفندهای نیوزیلند از حدود ۷۰ میلیون رأس در دهه ۱۹۸۰ به ۲۳ میلیون  رأس کاهش یافته است.
در حالی که در گذشته کاهش قیمت پشم و افزایش سودآوری لبنیات و گوشت گاو عامل اصلی این کاهش بود، اما از سال ۲۰۰۸ میلادی تاکنون، اجرای طرح تجارت انتشار گازهای گلخانه‌ای، فشار مضاعفی بر صنعت دامداری وارد کرده است.
فروش مشکوک زمین‌ها
اتحادیه دامداران نیوزیلند (Federated Farmers) فهرستی از بیش از  ۱۵ هزار و ۲۰۰ هکتار زمین کشاورزی را به دولت ارائه کرده که باور دارند برای اهداف جنگل‌کاری کربنی خریداری شده‌اند، آن‌هم پس از اعمال ممنوعیت دولتی.
دین راببیج، دامدار منطقه وایندهام در ساوت‌لند گفت:
«بعضی از زمین‌هایی که اخیراً خریداری شده‌اند، همین حالا هم با درختان کاج کاشته شده‌اند. این کار مثل دهن کجی به دولت است... این کار جنایت است.»
 
قانون جدید در راه است
«تاد مک‌کلی»، وزیر کشاورزی و جنگلداری نیوزیلند اعلام کرد دولت تا اکتبر  (۲۰۲۵ میلادی) حدود مهرماه ۱۴۰۴  خورشیدی قانونی جدید وضع خواهد کرد تا مانع ثبت زمین‌های خریداری‌شده بعد از تاریخ ۴ دسامبر ۲۰۲۴ در طرح تجارت کربن شود.
اثرات مخرب اجتماعی و اقتصادی
بن فریزر، دامدار منطقه اوهاکونه در جزیره شمالی گفت:
«از سال ۲۰۱۸ تاکنون، ۱۷ مزرعه به جنگل تبدیل شده‌اند. یعنی حدود ۱۸ هزار هکتار مرتع و حدود ۱۸۰ هزار رأس گوسفند از بین رفته‌اند.»
 
به گفته او، این اتفاق تأثیر مستقیم بر کسب‌وکارهای محلی و جوامع دارد:
«وقتی مزرعه‌ها موفق باشند، شهرها هم رشد می‌کنند. اما حالا مدارس دانش‌آموز کمتری دارند و خانواده‌ها منزوی شده‌اند، در میان درختان کاج.»
راببیج هم معتقد است که این تغییرات «کوتاه‌نگرانه» هستند:
«کسب‌وکارهای محلی پیش‌بینی کرده‌اند که درآمد آن‌ها در سال مالی آینده بین ۱۰ تا ۱۵ درصد کاهش پیدا کند، تنها به دلیل فروش زمین‌ها به جنگل‌کاری.
هشدار درباره فراموش شدن گوسفند
راببیج هشدار داد که زنجیره‌ای از مشاغل مرتبط با دامداری در خطر نابودی هستند:
«از پشم‌چین‌ها گرفته تا پیمانکاران، حمل‌ونقل، فروشگاه‌های لوازم کشاورزی، مدارس، باشگاه‌های راگبی — همه تحت تأثیرند.»
 
با وجود اینکه بخش کشاورزی بیش از نیمی از کل گازهای گلخانه‌ای نیوزیلند را تولید می‌کند، دامداران می‌گویند طی دهه‌های اخیر پیشرفت‌های چشمگیری در کاهش انتشار داشته‌اند:
«می‌توانم یک ساق پای بره را با انتشار گاز کمتر از یک دامدار بریتانیایی — حتی با احتساب حمل‌ونقل تا لندن — سر میز بگذارم.»
وی افزود:
«ما از منابع طبیعی‌مان استفاده می‌کنیم، حیوانات را در فضای باز نگهداری می‌کنیم، نه در سالن‌های صنعتی. تولید ما کم‌هزینه، کم‌فشار و پایدار است.»

 

 

دیدگاه تان را بنویسید

 

پربازدیدترین ها