وزیران جهاد کشاورزی و ورزش و جوانان نشست مشترک گذاشتند:

تاخت اسب‌ها، گام شترها؛ اتحاد سنت و قدرت در مسیر توسعه ورزش بومی

شترسواری در فهرست بازی‌های کشورهای اسلامی قرار گرفته است

در نشستی مشترک میان وزیران جهاد کشاورزی و ورزش و جوانان، راهکارهای توسعه رشته‌های سوارکاری و شترسواری و ارتقاء جایگاه اقتصادی این حوزه‌ها بررسی شد.

IMG_20250715_171646_845

به گزارش تلویزیون اینترنتی کشاورزپلاس، در نشستی مشترک میان وزیران جهاد کشاورزی و ورزش و جوانان، راهکارهای توسعه رشته‌های سوارکاری و شترسواری و ارتقاء جایگاه اقتصادی این حوزه‌ها بررسی شد.

توسعه ورزش‌های بومی سوارکاری و شترسواری؛ پرورش نژادهای مرغوب اسب و شتر و تبدیل آن به یک صنعت اقتصادی؛ حمایت از تولیدکنندگان دام‌های ورزشی با ارائه گواهی‌های مالکیت و شناسنامه‌دار کردن اسب‌ها؛ اصلاح نژاد، تکثیر هدفمند و تسهیل در واردات نژادهای باکیفیت و افزایش ماندگاری جمعیت در روستاها از طریق تقویت ورزش‌های محل، محورهای کلیدی این نشست را در بر گرفته بود.

غلامرضا نوری قزلجه، وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه ورزشکاران ملی زیادی از دل جامعه کشاورزان و دامداران برخاسته‌اند گفت: «وزارت جهاد کشاورزی گام‌های مؤثری در اصلاح نژاد و پرورش اسب و شتر برداشته و برای توسعه ورزشی این حیوانات آمادگی همکاری دارد.»

احمد دنیامالی، وزیر ورزش و جوانان نیز با بیان اینکه «پرورش اسب و شتر باید به یک صنعت اقتصادی تبدیل شود» افزود: «ما جامعه هدف مشخصی داریم و با همکاری دو وزارتخانه می‌توانیم این صنعت را توسعه دهیم.»

وی با بیان اینکه در حال حاضر، ارزش اسب‌های کاسپین پایین است و باید برای ارتقاء آن برنامه‌ریزی کنیم اضافه کرد: «همچنین باید به صاحبان این دام‌ها تضمین داده شود که متضرر نخواهند شد. و از آنجا که مطابق فرمایشات مقام معظم رهبری، توسعه رشته‌های بومی یک وظیفه است، این ظرفیت با همکاری بین بخشی امکان‌پذیر خواهد بود.»

در این نشست محمدرضا داورزنی، مشاور وزیر ورزش نیز گفت: «اسب را باید به عنوان یک صنعت اقتصادی ببینیم، نه فقط یک دام یا ابزار ورزش. تولیدکنندگان اسب در کشور با مشکلاتی روبرو هستند و تعامل فدراسیون سوارکاری با جهاد کشاورزی باید تقویت شود.»
 

IMG-20250715-WA0068

در این دیدار معاونان امور تولیدات دامی، توسعه مدیریت و منابع 

                                               و  برنامه ریزی و اقتصادی وزارت جهادکشاورزی نیز حضور داشتند

مطیعی، سرپرست فدراسیون سوارکاری
نیز اظهار کرد: «سال‌ها مشکل میکروچیپ داشتیم چون فدراسیون جهانی، چیپ‌گذاری توسط جهاد کشاورزی را قبول نمی‌کرد که با همکاری مشترک این چالش رفع شده است.اما هنوز در بخش آزمایش اسب‌ها مجبوریم نمونه‌ها را با هزینه بالا به خارج از کشور بفرستیم.»

علیرضا پسندیده، رئیس فدراسیون ورزش‌های روستایی و عشایری نیز در این دیدار با اشاره به اینکه 2 انجمن فعال در حوزه اسب‌سواری و شترسواری در فدراسیون داریم گفت: «شترسواری در فهرست بازی‌های کشورهای اسلامی قرار گرفته و با توجه به میزبانی عربستان، آینده روشنی برای این رشته متصوریم. البته در سال گذشته، جام‌هایی مانند جام خوشه‌چین و جام پرچم را در مناطق روستایی برگزار کردیم که با استقبال گسترده روبه‌رو شد.»

به نظر می‌رسد با توجه به این دیدار که البته تلویزیون اینترنتی کشاورزپلاس خواهد کوشید در خصوص آن اطلاعات تکمیلی و جدیدی را ارائه کند، افق همکاری مشترک وزارت جهاد کشاورزی و وزارت ورزش و جوانان بتواند نقطه آغاز تحولی پایدار در احیای ورزش‌های بومی، رشد اقتصاد دام ورزشی و پایداری جمعیت در نواحی روستایی شود. این تعامل، پیوندی است میان سنت، قدرت بدنی، اقتصاد و هویت ملی.

 

دیدگاه تان را بنویسید

 

پربازدیدترین ها