زیستن در سرزمین باثبات؛ آموزش علمی برای آیندهای سبز و پایدار
فرصتی برای تغییر: دورهای برای نجات طبیعت ایران با تدریس محمد درویش
درویش در 6 جلسه متوالی، از بحران خاک تا ناترازی آب، از آلودگی هوا تا انقراض گونهها، و در نهایت از راهکارهای ممکن برای ساختن آیندهای پایدار، سخن خواهد گفت
ایران در آستانه گذر از مرزهای هشدار زیستمحیطی؛ دورهای آموزشی با محمد درویش، تلاشی برای تقویت دانش و بازسازی اعتماد به آیندهای تابآور
به گزارش اتاق خبر تلویزیون اینترنتی کشاورزپلاس، با شدتگرفتن بحرانهای زیستمحیطی در ایران، دورهای ششجلسهای با عنوان «محیطزیست ایران؛ چالشها و راهکارها» از میانه مرداد ماه جاری با تدریس محمد درویش، پژوهشگر برجسته و کنشگر شناختهشده در حوزه محیط زیست، برگزار خواهد شد؛ دورهای که میکوشد تصویری علمی، بیطرف و عمیق از ریشهها و راهحلهای بحران محیط زیستی کشور ارائه دهد.
ایران با وجود برخورداری از اقلیم متنوع و فرهنگ دیرینه زیستبوممحور، امروز درگیر مجموعهای از چالشهای پیچیده و درهمتنیده نظیر بیابانزایی، فرونشست زمین، آلودگی هوا، نابودی گونههای جانوری و کاهش منابع آبی است. بنا بر تحلیل کارشناسان، استمرار این وضعیت نهتنها تهدیدی برای زیست طبیعی، بلکه عاملی هشداردهنده برای سلامت انسانی، امنیت غذایی، و پایداری اقتصادی در دهههای آینده به شمار میرود.
در این میان، «محمد درویش»، چهرهای اثرگذار در حوزه سیاستگذاری و آموزش محیط زیستی، با بیش از 3 دهه سابقه علمی و اجرایی، این دوره را طراحی کرده تا مخاطبان با شناخت دقیق از وضعیت موجود، برای کنشگری موثر و مطالبهگری آگاهانه آماده شوند.
وی در 6 جلسه متوالی، از ساعت ۲۰:۰۰ تا ۲۱:۳۰ به وقت تهران ( از 15 مرداد تا 10 آذرماه 1404) ، از بحران خاک تا ناترازی آب، از آلودگی هوا تا انقراض گونهها، و در نهایت از راهکارهای ممکن برای ساختن آیندهای پایدار، سخن خواهد گفت.
دوره برای همه شهروندان، دانشجویان، فعالان محیط زیست، روزنامهنگاران و تصمیمگیران طراحی شده است؛ آنها که زیستن در محیطی ایمن و سالم را نه یک امتیاز، بلکه «حق طبیعی» خود و نسل آینده میدانند.
به باور کارشناسان تلویزیون اینترنتی «کشاورزپلاس»، چنین فرصتهایی باید به چشم سرمایهگذاری ملی نگریسته شوند؛ چرا که دانایی، نخستین گام برای تابآوری در برابر بحرانها و ساختن زیستی بهتر است.
در زمانهای که اعتماد عمومی نسبت به آینده محیطزیست ایران در معرض فرسایش است، فراهمآوردن بستری علمی و گفتوگومحور با حضور افرادی چون محمد درویش، میتواند نقطه آغازی باشد برای گفتوگویی ملی درباره طبیعت، زندگی و مسئولیت مشترک ما در برابر سرزمینمان.
درویش، عضو هیات علمی موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور بوده با بیش از ۳۴ سال سابقه و افزون بر آن به مدت 4 سال مسوولیت آموزش و مشارکتهای مردمی سازمان حفاظت محیط زیست در سالهای ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۶ خورشیدی را برعهده داشته است. تالیف چندین کتاب، نگارش دهها مقاله و اجرای پروژههای پژوهشی، آموزشی و رسانهای در سطح ملی و همچنین تولید محتواهای مسئولانه و جسورانه در فضای مجازی و بلاگری هوشمندانه را در کارنامه خود دارد. وی از سال ۱۳۹۸ تا امروز، رییس کمیته محیطزیست در کرسی سلامت اجتماعی یونسکو است.
اشخاص مدعی دلسوزی و دلباختگی به وطن با توجه به ساعت مساعد دوره می توانند جهت ثبت نام و حضور از طریق لینک اینجا مبادرت به ثبت نام نمایند.
واقعاً جای این آموزشها در زندگی روزمره ما خالی بود. ممنون از کشاورزپلاس و آقای درویش. من بهعنوان مادری که نگران آینده فرزندانم هستم، امیدوارم چنین دورههایی صدای بیدارباشی باشد برای همهمان. تمام تلاشم را می کنم در این دوره ثبت نام کنم.