نیازی در گردهمایی مدیران آب و خاک کشور تاکید کرد:

لزوم مدیریت منابع آب و استفاده از فناوری نوین در شرایط خشکسالی

معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی مدیریت منابع آبی و استفاده از فناوری‌های نوین در حوزه آب و خاک با توجه به چالش‌های خشکسالی و محدودیت منابع آبی را ضروری دانست و بر فعال‌تر عمل کردن ستاد بحران و پیش‌بینی تمهیدات و اعتبارات لازم تاکید کرد.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت جهاد کشاورزی، نیازی شهرکی در گردهمایی وبیناری مدیران ستادی و استانی آب و خاک کشور در کرج، با اشاره به محدودیت منابع آبی، خشکسالی و تغییر اقلیم به عنوان چالش‌های اصلی کشور، اظهار داشت: با وجود این محدودیت‌ها، باید به اهداف تعیین‌ شده در حوزه آب و خاک در برنامه هفتم پیشرفت دست یابیم.

وی کمبود منابع مالی را چالش دیگری در این حوزه دانست و افزود: پیشبرد پروژه‌ها و تحقق برنامه‌های تکلیف شده در حوزه آب و خاک شامل طرح‌های سازه‌ای و اجرایی، به منابع اعتباری مناسب نیاز دارد، لذا با توجه به رسالت بخش کشاورزی در تامین امنیت غذایی باید برای به ثمر رساندن پروژه‌های این دو مولفه مهم تولید (آب و خاک) تدابیر ویژ‌ه‌ای اندیشیده شود.

نیازی به منظور افزایش بهره‌وری منابع پایه، بر ارتباط بیشتر با مراکز تحقیقاتی، دانشگاهی و دانش‌بنیان برای ورود فناوری‌های نوین در حوزه آب و خاک و برگزاری دوره آموزشی برای توانمندسازی و افزایش مهارت‌های کارشناسان این حوزه تأکید کرد.

ورود سرمایه‌گذاران برای تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام در دستور کار است

معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی، تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام را از اولویت‌های معاونت و نیازمند ۶ هزار میلیارد تومان اعتبار دانست و گفت: در راستای تحقق شعار سال «سرمایه‌گذاری برای تولید»، ورود سرمایه‌گذاران بخش خصوصی برای تکمیل این پروژه‌ها در دستور کار قرار گرفته است.

وی به قرارداد مدیریت‌های آب و خاک سازمان جهادکشاورزی استان‌ها با قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) اشاره کرد و خواستار تعریف فرآیند کاری در قالب کارفرما و پیمانکار و رعایت روال‌ها و مستندات قانونی شد.

نیازی اقدامات انجام شده در حوزه خاک کشاورزی از جمله تصویب قانون حفاظت از خاک، تشکیل دفتر امور خاک کشاورزی، تهیه و تدوین آیین‌نامه اجرایی قانون حفاظت از خاک، ارتباط مناسب و موثر با فائو در حوزه خاک، کسب جایزه بین‌المللی روز جهانی خاک و ... را مثبت ارزیابی کرد و افزود: دفتر امور خاک کشاورزی با همکاری موسسه تحقیقات خاک و آب کشور باید روند قرارداد با شرکت‌های مشاور و پیمانکار را در موضوعات مختلف خاک کشاورزی پیگیری و به انجام برساند.

اعتبارات به استان‌های فعال اختصاص می یابد

وی با اشاره به عملکرد استان‌ها در مطالعات خاکشناسی و تهیه نقشه‌های مدیریت‌پذیر، گفت: باید بررسی‌ها انجام و ضعف‌ها برطرف شود و در صورت عدم رفع نقاط ضعف از سوی برخی استان‌ها، اعتبارات حوزه خاک به استان‌های فعال، اختصاص می یابد.

معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی با اعلام این که امسال براساس آمار ۵۲ ساله، خشک‌ترین سال شناخته می‌شود، بر لزوم فعال‌تر عمل کردن ستاد بحران و پیش‌بینی تمهیدات و اعتبارات لازم تأکید کرد.

وی با اشاره به افزایش تفویض اختیارات استانداران توسط رئیس‌جمهور، از مدیران آب و خاک استان‌ها خواست تا پیگیری جدی‌تری در زمینه خشکسالی و برگزاری نشست‌های کارگروه ماده ۱۱ قانون تشکیل وزارت جهاد کشاورزی داشته باشند.

در این گردهمایی، مجری طرح، مشاورین، مدیران کل دفاتر تخصصی معاونت، رئیس موسسه تحقیقات خاک و آب کشور، رئیس موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، مدیران عامل موسسه جهاد نصر و شرکت خدمات مهندسی آب و خاک پارس به‌صورت حضوری و مدیران آب و خاک و امور فنی و مهندسی سازمان جهاد کشاورزی استان‌ها به‌صورت وبیناری حضور داشتند و گزارش‌هایی در حوزه‌های تخصصی ارائه کردند.

 

دیدگاه تان را بنویسید

 

پربازدیدترین ها