نشست گرامیداشت روز خبرنگار در سازمان دامپزشکی کشور؛

از خط مقدم بیماری‌ها تا خط اول خبر!

رفیعی‌پور: دامپزشکی و رسانه، هم‌سنگر در بحران‌ها و حافظان امنیت غذایی و زیستی کشورند

نشست خبری به مناسبت گرامیداشت روز خبرنگار با حضور اصحاب رسانه در سازمان دامپزشکی کشور برگزار شد.

48cf648f-72ed-489e-9b21-7d4f32601c40

به گزارش تلویزیون اینترنتی کشاورزپلاس، نشست به مناسبت روز خبرنگار و با حضور اصحاب رسانه در سازمان دامپزشکی کشور نیز برگزار شد. 

"علیرضا رفیعی‌پور"، معاون وزیر و رئیس این سازمان در آغاز، این روز را به خبرنگاران و همکاران رسانه‌ای تبریک گفت و تأکید کرد که "خبرنگاران و دامپزشکان ویژگی‌های مشترکی دارند؛ هر دو شبانه‌روز در حالت آماده‌باش هستند و در دل بحران‌ها و خطرات وارد عمل می‌شوند." وی خبرنگاران را تاریخ‌نگاران حقیقی دانست که نقش تعیین‌کننده‌ای در وقایع مهم، از جمله جنگ‌ها، ایفا کرده و می‌کنند.

او با اشاره به جنگ ۱۲ روزه اخیر، اقدامات رسانه‌ای و پوشش دقیق اخبار، خبرنگاران را در کنار تلاش‌های نظامی و امنیتی، عاملی مهم در مدیریت بحران دانست و گفت: سازمان دامپزشکی کشور نیز در همین دوره با پیش‌بینی و ذخیره اقلام ضروری مانند واکسن، دارو و افزودنی‌های خوراکی، مانع از بروز مشکل در تأمین امنیت غذایی شد.

d5b3c723-42a5-4a32-8429-0d4ad402ec25رفیعی‌پور دامپزشکی را «پشتیبان تولید» خواند و توضیح داد که بدون اقدامات بهداشتی و پیشگیرانه این سازمان، تولید در بخش‌های دامداری، مرغداری و صنایع وابسته امکان‌پذیر نیست. به گفته او، هیچ صادرات یا واردات محصولات خام دامی بدون تأیید دامپزشکی انجام نمی‌شود. این سازمان برنامه‌ریزی‌های بلندمدت (۳ تا ۱۲ ماهه) انجام می‌دهد تا در شرایط بحرانی، حتی جنگ، زنجیره تولید دچار اختلال نشود.

وی بر نقش دامپزشکی در امنیت ملی تأکید کرد و گفت: امنیت غذایی و امنیت زیستی دو رکن اساسی امنیت کشور هستند که وزارت جهاد کشاورزی و دامپزشکی در هر دو مسئولیت دارند. او افزود که طی یک سال گذشته کاهش چشمگیر بیماری‌های دام، طیور، آبزیان و زنبورعسل را شاهد بوده‌ایم و در یک دهه اخیر، هیچ اپیدمی گسترده‌ای رخ نداده است. رفیعی‌پور همچنین به تهدیدات ناشی از ویروس‌های جدید در کشورهای همسایه اشاره کرد و گفت: با پوشش واکسیناسیون و وفور واکسن، از ورود و شیوع آن‌ها جلوگیری شد.

در حوزه بیماری‌های طیور نیز، به‌رغم بروز سویه‌های جدید آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در کشورهای اروپایی و آمریکا، ایران با واکسیناسیون توانسته این بیماری را کنترل کند. او در همین خصوص یادآور شد که هر اپیدمی می‌تواند خسارات ۱۰ تا ۲۰ هزار میلیارد تومانی به اقتصاد وارد کند و نمونه آن، خسارت ۵ تا ۷ هزار میلیارد تومانی آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در مقطع زمانی ۱۳۹۶-۱۳۹۷ بود که مهار شد.

رفیعی‌پور با اشاره به قرار گرفتن ایران در منطقه‌ای پرخطر از نظر بیماری‌های دامی، گفت: کشور ما با توانمندی دامپزشکی بیش از ۱۰۰ ساله، بیماری‌ها را در همان ابتدا مهار می‌کند و به این ترتیب از سرایت آن‌ها به سایر قاره‌ها جلوگیری می‌شود. او جایگاه ایران در تولید محصولات خام دامی را بین رتبه‌های ۱ تا ۹ جهان دانست و افزود: این موفقیت‌ها در شرایط تحریم، خشکسالی و ریسک بالای منطقه حاصل شده است.

c584ccce-f030-4063-ba19-15a7b2b2f453

او خطاب به خبرنگاران، خواستار توجه به «افکارسنجی» و «مطالبات عمومی» شد و گفت که خبرنگاران باید با تولیدکنندگان، مصرف‌کنندگان، سرمایه‌گذاران و فعالان صادرات و واردات گفت‌وگو کنند تا بازخورد آن‌ها در تصمیم‌گیری‌ها لحاظ شود. وی درهای سازمان دامپزشکی و شبکه‌های شهرستانی را به روی خبرنگاران باز دانست و از آن‌ها خواست که برای گزارشگری دقیق، به بازدید میدانی از زنجیره تولید و زنجیره ارزش بپردازند.

رفیعی‌پور با ذکر نمونه‌هایی از تولید شیر، گوشت و تخم‌مرغ، بر اهمیت دیدن فرایند تولید از مراحل پیش از تولید تا محصول نهایی تأکید کرد و گفت: این بازدیدها حجم بالای سرمایه‌گذاری، تنوع تخصص‌ها و نقش مکمل‌های خوراک، واکسن و سایر حلقه‌های زنجیره را آشکار می‌کند.

او در پایان ضمن تجلیل از نقش برابر زنان و مردان در دامپزشکی، تأکید کرد که خبرنگاران امین سازمان هستند و سازمان قدردان زحمات آن‌ها خواهد بود.

در حاشیه: 

- این نشست با اهدای لوح تقدیر به خبرنگاران حاضر پایان یافت.

- در ابتدای این نشست، "کاوه حاتمی"، سرپرست دفتر سازمان های تخصصی، روابط‌عمومی و بین‌الملل که به تازگی در این مسئولیت منصوب شده است، طی بیانیه ای که مورد توجه خبرنگاران حاضر قرار گرفت، جایگاه خبرنگاران فعال در حوزه کشاورزی را تکریم کرد.

- گزارش بخش پرسش و پاسخ خبرنگاران و مراسم اهدای لوح تقدیر در گزارش بعدی کشاورزپلاس منتشر خواهد شد.

 

 

دیدگاه تان را بنویسید

 

پربازدیدترین ها