آخرین اخبار

حباب ۳۰۰ هزار تومانی حبوبات در بازار یله

در حالی که قیمت هر کیلوگرم حبوبات، از جمله لوبیا چیتی، تا ۵۰۰ هزار تومان افزایش یافته است، سخنگوی بنکداران مواد غذایی اعلام کرد که این محصول در خرده‌فروشی باید حداکثر ۲۰۰ هزار تومان و در عمده‌فروشی ۱۵۰ هزار تومان قیمت داشته باشد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، در حالی که قیمت هر کیلوگرم حبوبات، از جمله لوبیا چیتی، تا 500 هزار تومان افزایش یافته است، سخنگوی بنکداران مواد غذایی اعلام کرد که این محصول در خرده‌فروشی باید حداکثر 200 هزار تومان و در عمده‌فروشی 150 هزار تومان قیمت داشته باشد. نرخ‌های فعلی در بازار نشان‌دهنده حباب و گران‌فروشی است و نیازمند نظارت دستگاه‌های نظارتی از جمله وزارت جهاد کشاورزی است.

با تغییر نرخ ارز مرجع واردات حبوبات از 28 هزار و 500 تومان به ارز مبادله‌ای نزدیک به 70 هزار تومان و همچنین صادرات بی‌رویه این محصولات، شرایط برای افزایش قیمت حبوبات فراهم شد. با این حال، با فروکش‌کردن نرخ ارز، نه‌تنها شاهد کاهش قیمت حبوبات نیستیم، بلکه روند صعودی این محصولات ادامه دارد که نشان از سودجویی در این بازار دارد.


قیمت لوبیا چیتی همچنان در مسیر افزایش قرار دارد. پس از آنکه در سال گذشته قیمت این محصول با افزایش دو برابری به 300 هزار تومان رسید، اکنون تا 500 هزار تومان نیز به فروش می‌رسد؛ این در حالی است که نرخ ارز این محصول در این مدت نه‌تنها افزایش نیافته، بلکه کاهش نیز داشته است.

پس از تغییر نرخ حبوبات، به نظر می‌رسد نظارتی بر قیمت‌گذاری‌ها در بازار این محصولات وجود ندارد و این بازار به‌صورت یله رها شده است. حتی در مواردی گزارش‌هایی از احتکار لوبیا چیتی دریافت شده است.

از سوی دیگر، وزارت جهاد کشاورزی اسفند ماه سال گذشته اعلام کرد که با هدف تنظیم بازار داخلی، صادرات سیب‌زمینی و انواع حبوبات از جمله لوبیا به مدت دو ماه ممنوع شده است. با این حال، به نظر می‌رسد این ممنوعیت هنوز نتوانسته تأثیر ملموسی بر کاهش قیمت‌ها در بازار بگذارد.

در صورتی که مسیر صادرات این محصول دوباره باز شود شاهد گرانی بیشتری در بازار این محصولات در بازار داخلی هستیم.

 

دیدگاه تان را بنویسید

 

پربازدیدترین ها