آخرین اخبار
واردات بیش از ۷ میلیون دلار قطعات هلو و پرک پرتقال طی سال گذشته
رییس مرکز توسعه مکانیزاسیون و صنایع کشاورزی گفت: سال گذشته ۳۱۴۲ تن دایس یا قطعات هلو به ارزش ۴.۷۶ میلیون دلار و ۲۷۲۱ تن پرک پرتقال به ارزش سه میلیون دلار برای تولید آبمیوه وارد کشور شده است.
به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، «کریم ذوالفقاری» در حاشیه نشست تخصصی این مرکز با اعضای انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان آب میوه و کنسانتره کشور و معاونت باغبانی وزارتخانه افزود: بخشی از مواد اولیه کارخانجات تولید آبمیوه از جمله کنسانتره، پوره، دایس یا قطعات میوهها از طریق واردات تامین میشود و با توجه به ظرفیتهای باغی و صنایع کشور، در حال بررسی امکان تولید کامل این مواد اولیه در داخل هستیم.
توسعه کشت قراردادی برای افزایش تولید مواد اولیه کارخانجات آبمیوه در کشور
رییس مرکز توسعه مکانیزاسیون و صنایع کشاورزی درباره میزان واردات مواد اولیه صنایع تولید آبمیوه کشور اظهار داشت: در راستای جلوگیری از خروج ارز و حمایت از کشاورزان به دنبال توسعه و انعقاد کشت قراردادی میان باغداران و صنایع تولید آبمیوه به منظور تامین میوه مورد نیاز این واحدها در داخل کشور هستیم.
ذوالفقاری تصریح کرد: در این جلسه با حضور اعضای انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان آبمیوه و کنسانتره و نمایندگان معاونت باغبانی قصد داشتیم زمینه تولید مواد اولیه این صنایع را بررسی کنیم و در نهایت مقرر شد ظرف مدت یک هفته انجمن صنایع تولیدکنندگان و صادرکنندگان آبمیوه و کنسانتره با محوریت کشت قراردادی، میزان نیاز این بخش به سه ماده اولیه کنسانتره، دایس میوهها و پوره را مشخص کرده و معاونت امور باغبانی نیز با اخذ اطلاعات از سازمان جهاد کشارزی استانها، ظرفیتهای باغی مستعد برای این بخش را اعلام و اتحادیههای باغبانی مرتبط و باغداران علاقهمند به کشت قراردادی را برای تامین مواد اولیه شناسایی و معرفی کنند.
وی با بیان این که نگرانیهایی از سوی این انجمن درباره ارقام مورد نیاز، یکدست بودن باغات به لحاظ رقم و واریته و همچنین کیفیت میوههای مورد نیاز وجود دارد، گفت: در حال بررسی و جمعآوری اطلاعات برای تصمیمگیری در زمینه توسعه تولید مواد اولیه آبمیوه در قالب کشت قراردادی و محدود کردن واردات این مواد به کشور هستیم.
رییس مرکز توسعه مکانیزاسیون و صنایع کشاورزی اظهارداشت: با انعقاد کشت قراردادی، باغداران خود را با شرایط مطلوب کارخانهها از نظر کوددهی، سمدهی، مبارزه با آفات و تغذیه باغات هماهنگ کرده و سرانجام محصول خود را تحویل صنایع فرآوری میدهند و پول خود را دریافت میکنند.
ذوالفقاری افزود: کارخانجات تولید آبمیوه آماده کشت قراردادی هستند و این بازی برد- برد است، زیرا از این طریق صنایع نیز میتوانند به مرور زنجیره تولید خود را تکمیل کنند.
دیدگاه تان را بنویسید